Batoonidest saab ka põnevaid magustoite välja mõelda, et suvisel ajal oma magusaisu rahuldada. Flapjackid sisaldavad kookosrasva ning rohkelt kiudaineid. Tänu suurele kiudainetesisaldusele on batoonid toitvad. Säilitus- ja värvaineid pole aga lisatud. Corny Flapjacki müslibatoone on kolme eri maitsega: šokolaadi, karamelli-mandli ja jõhvika-kõrvitsaseemne.
Corny Flapjack kakaoga—mõeldud neile, kellele meeldib šokolaad
„Flapjack kakaoga on väga huvitava ja ootamatu maitsega. Kakaobatoon ei ole liiga lääge, maitsed on täpselt paigas. Minu lapse kindel lemmik! Kuna batoon on värvainevaba ja ei sisalda ka säilitusaineid, siis julgen lapsele kakao batooni vahepalana igale poole kaasa anda. Nädalavahetusel käisime mehega rattamatkal. Nii kui tundsin, et energia hakkab otsa saama, sõin ühe Flapjacki ära. Jõud taastus ja sain edasi sõita. Ka mehele meeldis batooni vahepalana süüa. Kiitis, et on tahke ja rammus suutäis. Väga mõnus ja mugav igale poole kaasa haarata.“
Corny Flapjack mandli ja karamelliga meeldib neile, kes armastavad magusat ja leiavad, et elu peabki magus olema!
„Karamelli-mandli batoon on kaerahelbeküpsise maitsega. Maitseb nagu oleks mõnus, magus puder kokku pressitud. Maitse on selline tervislik ja rammus. Mõnus mandli mekk jääb suhu ja tunda on ka kookose rasvasust. Mandli-karamelli batoon on väga magus. Tervet batooni ei jõuagi ära süüa. Nädalavahetusel käisin Maijooksul ja siis oli batoon kotis kaasas. Väga mõnus oli 5 km kõndimise peal batooni nosida, andis energiat küll.“
Corny Flapjack jõhvika ja kõrvitsaseemntega on iseloomuga nautijale—batoon on korraga magus ja põnevalt hapukas.
„Nii, kui jõhvika batooni pakendi avad, lööb ninna mõnusalt puuviljane ja magus aroom. Lõhn paneb suu vett jooksma. Jõhvika-kõrvitsaseemne batoon pole ka nii magus – mis on ainult positiivne. Võibolla ootaks seda, et maitse võiks olla veel hapukam, sest jõhvikas on ju ikka hapu.
Suutäis on eriti tervislik- batooni sees on jõhvikad ja kõrvitsaseemned. Jõhvikabatoon sobib ka veganitele. Lastele ja naisele meeldis just jõhvikabatoon kõige rohkem. Mulle meeldib teadmine, et saan perele pakkuda maiustust, mis on kiudainerikas, värvaine ja säilitusaine vaba.“
Corny Flapjackist saab valmistada ka suviselt kerge müsli-jogurtimaiuse.
Vaja läheb:
aprikoosikompotti
Corny Flapjack mandli-karamelli batooni
maitsestamata jogurtit
Tee nii:
Purusta sõrmede vahel peenikeseks puruks mandli-karamelli batoon.
Püreesta aprikoosikompott.
Tõsta kaussi kiht aprikoosipüreed, siis mandli-karamelli müslit, seejärel jogurtit. Seejärel lisa taas kiht aprikoosipüreed jne.
Lase maiusel umbes 15 minutit seista.
Naudi värsket ja kerget magustoitu!
Müslipõhjal kook
Vaja läheb:
keefir
maitsestamata kohupiimakreem
õun
Corny Flapjack mandli-karamelli batooni
kaneeli
suhkrut või steviat
želatiini
veidi lahustuva kohvi pulbrit
vanillit
Tee nii:
Purusta müslibatoon. Seejärel purusta ka õun ning sega need kokku. Maitsesta segu kaneeliga.
Suru segu koogivormi põhja ja lase sel küpseda 10 minutit 200 kraadi juures.
Täidise jaoks mikserda keefir koos kohupiimaga õhuliseks.
Lisa täidisele kaneeli, suhkrut/ steviat ning pisut lahustuva kohvi pulbrit.
Paisuta veega natuke želatiini ja sulata see pliidil või mikrolaineahjus.
Lisa želatiin kohupiima-keefiri segule.
Vala täidis jahutatud põhjale ja aseta see külmkappi 4 tunniks kuni terveks ööks.
Ühe koguse jaoks sobib kõige paremini 12 cm diameetriga koogivorm. Võid ka koguseid suurendada ning teha koogi suuremasse vormi.
Koogi retsept on inspireeritud Fitlapi müslipõhjaga koogist.
Loe Corny Flapjackide juurde rohkem SIIT.