Mõeldes lähenevale aastavahetusele, soovitavad restoranide Härg ja Pull lihasõpradest köögikunstnikud Enn Tobreluts ja Hanno Kuul üllatada sõpru ja pere seasüdamest valmiva maitsva roaga. Kuna süda on liigutav lihas, siis on tegemist tummisema ja tihkema lihaga, mis sobib eriti hästi just sous-vide meetodil ehk vesivannis küpsetamiseks. Aasiapärases leemes kohtuvad aromaatne küüslauk, krehvtine tšilli ning särtsakad laim ja yuzu seovad roa ühtseks tervikuks ning viivad maitserännakule eksootilistesse paikadesse.
Koguste osas jätavad kokad valmistajale vabad käed, olenevalt sellest, kas soovitakse valmistada pajaroog või supp, hapukam või mahedam roog. Samuti ei pea muretsema, kui kodus uhket sous-vide masinat ei ole. Südameid võib valmistada ka õhukindlalt suletud plastikust säilituskotis ja veega täidetud potis.
Koostisosad:
Seasüda
Soola
Pipart
Loorberit
Sibulat
Küüslauku
Porgandit
Teriyaki-kastet
Sriracha-kastet
Tomatipastat
Yuzu-kastet
Laimi
Hiina lehtkapsast ehk pak choid
Soovi korral maisitärklist
Valmistamine:
Alustuseks tükelda seasüda, maitsesta soola, pipra ja loorberiga ning keeda 10 tundi sous-vide vaakumkotis 70 kraadi juures.
Kastme valmistamiseks tükelda sibul, küüslauk ja porgand ning prae pannil. Lisa köögiviljadele teriyaki-kaste, sriracha-kaste, tomatipasta, yusu-kaste, sool, pipar ja laim. Soovi korral lisa kastme paksendamiseks maisitärklist. Serveeri valminud kodune gurmeeroog Hiina lehtkapsaga.