Vabariigi aastapäeva paiku muutub magusamaailmas populaarseks sinimustvalge värvikombinatsioon. Ometi ei pea kodumaa sünnipäevakook sugugi tingimata trikoloorist inspireeritud olema, rahvusliku nüansi saab pidupäevatordile anda ka koostisosadega.
Nii täiendavad siinses retseptis õhulist beseerulli kodumaised metsamarjad ja kodujuustukreem, mida soovi korral võib ka kamaga maitsestada. Samuti võid kasutada alati värskeid ja kvaliteetseid Linnu Talu mune.
Kui soovid kooki serveerida alles järgmisel päeval, lisa täidisesse veidi vanillikastmepulbrit, mis ei lase sel liiga vedelaks muutuda.
Beseerull kodujuustukreemi ja marjadega
5 munavalget
200 g suhkrut
1 tl valge veini äädikat
2 tl maisitärklist
2 tl vanillisuhkrut
Täidis:
2 dl vahukoort
200 g kodujuustu
1 sl vanillisuhkrut
200 g külmutatud mustikaid ja vaarikaid
(1 sl kamajahu)
(20 g vanillikastmepulbrit)
Vahusta munavalged kergelt, lisa järk-järgult suhkur ning vahusta edasi, kuni saad paksu läikiva vahu.
Lisa veiniäädikas, tärklis ja vanillisuhkur ning vahusta või sega korralikult läbi.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning määri see kergelt toiduõliga. Laota munavalgevaht plaadile, aja noa või spaatliga ühtlaselt laiali ja küpseta 150-kraadises ahjus 20–25 minutit. Lase veidi jahtuda ning kummuta siis teisele küpsetuspaberile.
Püreesta kodujuust saumikseriga ja sega vanillisuhkruga vahustatud koorega (soovi korral lisa kamajahu ning kui soovid rulli serveerida järgmisel päeval, ka vanillikastmepulber).
Lisa täidisesse marjad (sulatamata) ning määri täidis jahtunud beseeplaadile.
Keera rulli ning hoia paar tundi külmkapis.
Retsepti autor Sille Vadi
Valiku pidulaua suupisteid leiad siit.