Antrekoot on maitsev u 2–2,5 cm paksune veise seljatükk, mis lõigatud ribide vahelt. Heal tükil peaks olema rasva servades ja marmorisarnased rasvajooned ka liha sees. Selline veiseliha on õrn ja valmib kiiresti.
Mida parem liha, seda lühem võib olla grillimisele eelnev marineerimisaeg kuni selleni välja, et võid liha maitsestada alles pärast grillil küpsetamist. Tavaliselt vajab meil saadaolev veiseliha siiski kerget eelnevat marineerimist.
Neljale
4 antrekoodilõiku (à 150–200 g)
grillil pintseldamiseks õli
Marinaadiks ja maitseleemeks
1 sl õli
2 sl sojakastet
6 tükeldatud küüslauguküünt
purustatud musta pipart
sortsuke portveini või magusamat punaveini
Sega õlist, sojakastmest, piprast, küüslaugust ja veinist mõnus marinaad. Määri majapidamispaberiga kuivemaks tupsutatud lihatükid sellega üleni kokku ja lase 2–3 tundi jahedamas kohas (kuid mitte külmkapis) maitsestuda.
Tõsta liha marinaadist välja, tupsuta uuesti kuivemaks ning pintselda enne grillile asetamist kergelt õliga.
Grilli mõlemalt poolt 3–4 minutit või kuni liha on isuäratavalt pruun.
Tõsta taldrikule, kalla maitseleent peale ja serveeri kohe.