Neljale kuni kuuele
Tarvis läheb:
500 g tavalist kohupiima
4 muna
5 sl mannat
150 g paksemat hapukoort
85 g ehk 1 dl suhkrut
näpuotsaga soola
500 g tükeldatud õunu
Peale:
mandlilaaste ja võitükikesi
Pese õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad õhukesteks viiludeks (poeõunad võid esmalt koorida).
Hõõru kohupiim suures kausis pehmeks, klopi ükshaaval juurde munad (seda on lihtsam teha elektrimikseriga). Sega juurde manna, hapukoor, suhkur ja sool. Viimasena lisa õunaviilud.
Vala saadud segu võitatud keskmise suurusega ahjuvormi, puista peale mandlilaastud ning veidi võitükikesi. Küpseta 180-kraadises ahjus u 45 minutit, kuni kohupiimavorm on pealt kaunilt kuldne.
Serveeri kuumalt (nt külma piimaga) või jahtunult (marjakisselliga, vanillikastmega).