Anni Rahula soovitab: Suvine carbonara kogu perele

Arhiiv

Kuigi Talleggi saadikule Anni Rahulale meeldib väga tervele perele süüa valmistada, siis lõppevad ka temal huvitavad ideed mingil hetkel otsa. Hea trikk on muuta rammusad ja pigem külma ilma road uute koostisosade abil suvisemaks. Pasta puhul on levinud trikiks näiteks suvikõrvitsa kasutamine.

Mõnusalt koorene pasta on Anni üks lemmikumaid õhtusööke, aga ka tema mõistab, et iga õhtu nii rammusa roaga patustada ei saa. Sellepärast meeldib talle katsetada erinevaid võimalusi, kuidas asendada või lisada koostisosi, mis aitavad muuta roa kergemaks ja värskemaks.

„Tervislikumad alternatiivid ei maitse alati halvemini. Vastupidi, olen selliselt avastanud väga huvitavaid roogasid ja uusi maitsekombinatsioone,“ räägib Anni. „Klassikalise carbonara puhul on suvikõrvits andnud pastale mõnusalt värske meki, aga samas toonud koos kanaga klassikaliste koostisosade juures esile maitseid, mida ma enne ei osanud märgata.“

Kana-suvikõrvitsa carbonara. Kogus on paras 2 inimese toitmiseks.

Sul läheb vaja:

1 eestimaine broilerifilee
180 g spagette või tagliatelle pastat
2 viilu Rakvere ameerikapärast toorsuitsupeekonit
Pool suvikõrvitsat
1 küüslauguküüs
2 muna
80 g parmesani
0,25 tl kuivatatud tüümiani
või        
1 tl värskeid tüümianilehti
Soola, pipart

Valmistamine:

Haki küüslauk, riivi parmesan ja tükelda kana ning peekon. Tõmba köögiviljakoorijaga suvikõrvitsast pikkupidi kitsad laastud. Klopi munad lahti ja lisa sellele kolmveerand riivitud parmesanist, uhkelt musta pipart ja tüümianilehed. Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele.
Enne kurnamist võta potist u 2 dl jagu pastakeeduvett kastme tarbeks. Pruunista pannil peekon ja lisa küüslauk ning kanafileetükid. Kuumuta segades u 5 minutit, kuni kanatükid on kergelt pruunistunud ning roosakas varjund kadunud.
Lisa suvikõrvitsaviilud ja kuumuta segades veel paari minuti jagu. Edasi tegutse kiirelt  – vala pannile kurnatud pasta, pastakeeduvesi ja munasegu ning eemalda pann kohe tulelt. Sega kiirelt ja hoolega, kuni pastakeeduveest, munast ja parmesanist moodustub ühtlane kaste. Jaga taldrikutesse ja puista peale ülejäänud parmesan.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid