Kreemjas kõrvitsa kreemsupp ingveri ja suitsukalkuniga
Retsept kahele inimesele
150 g kõrvitsat
300 ml vett
80 g porgandit
60 g sibulat
maitse järgi küüslauku
2-4 g ingverit või maitse järgi
60 ml vahukoort
120 g fetajuustu
100 g suitsukana/liha/kala
20 g kõrvitsaseemneid
20 g jõhvikaid
0,5 tl kookospalmisuhkrut
jahvatatud muskaatpähklit maitse järgi
soola maitse järgi
2 spl oliiviõli
Valmistamine:
Tükelda kõrvits, porgand, sibul ja küüslauk ning prae kergelt õlis 2-3 minutit.
Lisa vesi ja kuumuta kuni köögiviljad on pehmed.
Püreeri saadud tükkidega supp koos koore ja juustuga blenderis või kasuta saumikserit.
Vala supp uuesti potti.
Kuumuta kuni keemiseni ja lisa supile peenestatud ja purustatud ingver ning maitse järgi soola.
Lisa maitse järgi muskaatpähklit.
Tükelda suitsukana kuubikuteks.
Purusta jõhvikad koos kookospalmisuhkruga moosiks
Serveeri supp koos suitsukanakuubikute, kõrvitsaseemnete ja jõhvikamoosiga.
Kaneeliõun rosinate ja vahukoorega
170 gr magusaid õunu
30 ml 35% vahukoort
10 gr rosinaid
5 gr mett
rafineeritud kookosrasva
mahepõllumajanduse kaneel
apelsinimahl
Valmistamine:
Lõika õunad neljaks ja hõõru kokku kaneeli, kookosrasva ja isepressitud apelsinimahlaga.
Lase seista 1-2 tundi, siis küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 20 min või kuni õunad on kuldpruunid.
Vahusta vahukoor, sega see rosinatega ning serveeri õunte kõrvale. Peale nirista mett.
Rohkem retsepte loe ja vaata blogist.