Hirsi tervislikud omadused. Nipid, kuidas hirsi mõrkjat maitset leevendada

Mai Maser
Hirss ei sisalda gluteeni, seetõttu sobib ta paljudele inimestele, kellel on gluteenitalumatus. | Shutterstock

Omapärase mõrkja maitse, kuid samas on ta tänu sellele hea kolesteroolitaseme normis hoidja. Oluline on hirsi mineraalainerikkus.

Oluline on hirsi mineraalainerikkus. Ta sisaldab kaaliumi-, magneesiumi- ja fosforiühendeid. Hirsi mikrotoitainetest väärivad mainimist mangaan, vask, tsink, raud ja räni. Suur ränihappesisaldus annab hirsile omapärase mõrkja maitse, samas teeb see temast hea kolesteroolitaseme normis hoidja. Räni on hea ka luude tugevusele.
Vitamiinidest on hirsis veidi vaid B1-, B3- ja B6-vitamiini ning foolhapet.
Hirsi kollane värvus on tingitud inimese nägemise jaoks tähtsatest pigmentidest luteiinist ja zeaksantiinist. Seega on hirsi söömine kasulik ka silmaprobleemide korral.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid