Kalorivaene, ent maitsev | Suvikõrvitsa-toorjuustusupp

Kodutohter
Suvikõrvitsa-toorjuustusupp. | Shutterstock

Suvikõrvits on üks ütlemata tänuväärne köögivili. Võta sellest köögiviljast maksimum.

4 portsjonit

Tarvis läheb:

600 g suvikõrvitsat
1 dl värskeid herneid
1 porrulauk
2 sl rapsiõli
1–2 tillioksa
paar petersellioksa
paar tüümianioksa
8–9 dl vähesoolast aedviljapuljongit
100 g toorjuustu
¼ tl värskeltjahvatatud musta pipart

1. Puhasta ja tükelda kõik aedviljad, prae porrulauk õlis kergelt üle.
2. Tõsta aedviljad puljongisse keema. Kui kõik on pehmeks keenud, siis püreesta supp.
3. Lisa potti toorjuust, hakitud maitseroheline ja pipar.
4. Sega läbi ja serveeri kohe.

160 kcal 1 portsjon
7 g süsivesikuid
12,6 g rasvu
5,6 g valku

Sarnased artiklid