Päevakangelane peet | Tee ise supermaitsev borš

Sisuturundus
Hakkliha asemel võid suppi keeta loomalihaga või siis panna supi sisse tugevamaitselist vorsti. | Shutterstock

Peet on mõnusalt magus ja pähklimaitseline. Ahjus küpsetades muutub peedi maitse veelgi paremaks. Peet sobib salatitesse, suppidesse, hoidistesse ning ka küpsetistesse. Keedupeeti võib ka marineerida, saab maitsva praelisandi.
 

Omatehtud borš viib keele alla.

Tarvis läheb:

5 punast peeti
2 porgandit
1 pastinaak
tükk juursellerit
½ valget peakapsast
2 sibulat
2 küüslaguküünt
3 sl rapsiõli
u 1 l köögivilja- või lihapuljongit
1 loorberileht
veidi musta pipart
2 sl tomatipastat
1 sl sidrunimahla
1 tl mett
1 tl soola
soovi korral 400 g hakkliha või vorsti

Tee nii:

Koori ja riivi peedid, porgandid, pastinaak ja seller jämeda riiviga.
Lõika kapsas ribadeks. Koori ja haki sibul ning küüslauk.
Kuumuta suure poti põhjas õli ja lisa vähehaaval köögivili. Kuumuta segades ja kalla juurde puljong.
Lisa ülejäänud ained ja hauta nõrgal kuumusel vähemalt 40 minutit. Vajadusel lisa vedelikku.
Kui soovid teha hakklihaga suppi, siis prae hakkliha enne pannil läbi ja lisa supile.
Maitsesta supp näiteks tüümianiga. Tõsta kaussidesse ja kaunista hapukoorega.

Veel leiad punapeedist retsepte SIIT.

Talveks borš purki.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid