HOIDISTAMA | Kirsid punasesõstratarretises

Kodutohter
Kirsid punasesõstratarretises. | Shutterstock

Juhul kui poolvalminud punaseid sõstraid ei ole, tuleb tarretis teha pektiinainetega suhkruga (nn tarretise- või moosisuhkur).

Tarvis läheb:

3 l poolvalminud punaseid sõstraid
1,5 kl kivideta kirsse
0,8 kg suhkrut
0,5 l vett

1. Kuumuta punased sõstrad koos veega, jäta tunniks sooja seisma.
2. Kurna mahl välja, kuid ära pressi marju.
3. Pane juurde suhkur ja keeda mahla tasasel tulel 10-15 minutit, ära sega ega riisu vahtu.
4. Lisa kirsid, lase uuesti keema tõusta.
5. Tarretis on valmis, kui see külmale taldrikule tilgutades ei valgu laiali.
6. Lase veidi jahtuda ja riisu vaht.
7. Vala pooleldi tarretunud hoidis steriliseeritud purkidesse, milles kirsid ei kerki enam pinnale.

Sarnased artiklid