Tarvis läheb:
sinikarbid
oliivõli
tšillipipra kaun
küüslauk
kirsstomateid
klaas lihtsat valget veini happesuse lisamiseks
till või pertersell
laim
Tee nii:
Võta 3-liitrine pott ja kata poti põhi korralikult oliivõliga. Lase õli kuumaks ja lisa sinna 3-5 küüslauguküünt ja 0,5-1 tšillikaun (mõlemad hästi peeneks hakitud) ja 8-10 poolitatud kirsstomatit.
Lase vaiksel tulel hetk tõmmata ja lisa 1 pakk sinikarpe. Sega, lase u 30 sekundit tõmmata suletud kaane all ja lisa suur klaas valget veini.
Seejärel võib lisada kas tilli või peterselli (ohtralt). Sega lusikaga aeg-ajalt kaant kergitades nii, et karbid käiksid läbi leene u 3-7 min jooksul.
Kella pole tegelikult vaja vaadata, roog on valmis, kui karbid on avanenud. Kui karbid valada potti, siis leent peaks olema umbes kolmandik karpide tasapinnast. Kui leent on liiga palju, võib jääda mage. Soolasuse annab roale karpides olev merevesi.
Enne lauale tõstmist on roale soovitav pressida värsket laimimahla. Kõik karbid, mis on end lahti löönud, võib ära süüa. Samas leemes saab ka järgmise paki sinikarpe valmistada, koostisosasid tunde järgi lisades.
Lisandiks toidu kõrvale sobib hästi ciabata.
Kogus: Kaks võrku sinikarpe on täiesti paras kogus. 4 täiskasvanule ja 2 lapsele.
Allikas: M.V.Wool