Juustune suvikõrvitsa-quiche

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Muredal põhjal piruka rikkalikus täidises on lisaks suvikõrvitsale rohkelt juustu. Pirukas maitseb kõige paremini ahjusoojalt.

Valmistusaeg 30 minutit + 30 minutit külmkapis + 30–40 minutit ahjus

8 tk

Põhi:

3 dl nisujahu + rullimiseks

0,5 tl soola

0,5 tl kuivatatud punet

0,5 tl purustatud musta pipart

100 g võid

2–3 sl külma vett

Täidis:

1 sibul

400 g suvikõrvitsat

3 sl võid

1 tl kuivatatud punet

2 muna

4 sl piima

200 g riivitud mozzarella’t

soola ja musta pipart

 

Põhja valmistamiseks sega jahu, sool, pipar ja pune. Lisa tükeldatud külm või. Haki noaga, mudi sõrmede vahel või töötle kombainis puruks. Lisa külm vesi ja töötle ühtlaseks elastseks tainaks.

Rulli tainas jahusel laual lahti, suru 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele ning tõsta 30 minutiks külmkappi.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja haki sibul. Lõika suvikõrvits 5 mm paksusteks viiludeks.

Sulata pannil või, lisa sibul ja hauta 3–4 minutit. Lisa suvikõrvitsaviilud ning prae, kuni need on enam-vähem pehmed. Maitsesta pune, soola ja pipraga. Klopi kausis munad koos piimaga lahti. Maitsesta natukese soolaga.

Puista põhjale ¾ riivjuustust. Tõsta peale suvikõrvitsasegu ja kalla sellele ettevaatlikult muna-piimasegu. Puista peale ülejäänud juust. Tõsta ahju ja küpseta 30–40 minutit. Kui pirukas küpseb liiga pruuniks, kata fooliumiga.

Võta ahjust ja lase 10 minutit jahtuda, enne kui serveerid.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid