Kogused on mõeldud tavalise keeksivormi jaoks. Vali õunad, millel on hea magushapu maitse.
umbes 1 kg õunu
3 suurt muna
50 g suhkrut
2 sl sulatatud võid
100 ml piima
90 g nisujahu (u 1,5 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Määri keeksivorm võiga, vooderda küpsetuspaberiga.
Klopi kausis munad ja suhkur mikseri abil heledaks kohevaks vahuks.
Sega sulatatud või ja piim, siis sega munavahu hulka.
Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, seejärel sega ülejäänud taina hulka.
Koori õunad, eemalda südamikud. Lõika õunad hästi õhukesteks viiludeks. Kasta õunaviilud taina hulka ja tõsta seejärel vormi – kui on viitsimist, säti viilud kenade kihtidena. Kui tainast üle jääb, siis kalla see vormi kõige peale. Suru õunad kergelt kokku.
Küpseta 180-kraadises ahjus 45–55 minutit või kuni kook on läbi küpsenud.
Serveerida võib nii soojalt kui ka jahtunult.
Soovi korral paku kõrvale karamellikastet, vahukoort või vanillijäätist.