Neljale kuni kuuele
2 sl oliiviõli
2 hakitud suurt sibulat
4 hakitud küüslauguküünt
1 sl magusat suitsutatud paprika pulbrit
2–3 tl tšillipulbrit
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
1–2 sl õuna- või veiniäädikat
1 sl pruuni suhkrut
2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid
2 x 400 g purki konservitud musti ube
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:
fetajuustu, hakitud rohelist sibulat, tükeldatud avokaadot, hapukoort
Lisandiks:
keedetud (täistera- või pruuni) riisi
Kuumuta suures potis õli. Lisa sibul ja kuumuta 5 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minut-kaks, kuni sibul on peaaegu pehme.
Lisa suitsupaprika ja vürtsköömned ning kuumuta segades mõned minutid. Lisa õunaäädikas, suhkur, purustatud tomatid ja veidi soola-pipart. Hauta 10 minutit.
Loputa ja nõruta oad, lisa potti ning kuumuta veel 10–15 minutit.
Serveeri keedetud riisi ja meelepäraste lisanditega.