Rahakotisõbralikuma variandi puhul asenda vähisabad keedetud krevettidega; kinoa asemel võid kasutada ka hirssi, kuskussi või bulgurit.
Kaheksale kuni kümnele
Gluteeni- ja munavaba
Tarvis läheb:
2,5 dl kinoaseemneid
5 dl köögiviljapuljongit või vett
2–3 sl külmpressitud oliiviõli või kodumaist tudraõli
1 keskmise suurusega sidrun
u 300 g vähisabasid (netokaal, pärast marinaadist kurnamist)
2–3 küpset avokaadot
2–3 röstitud punast paprikat
suur peotäis värsket peterselli
soola ja musta pipart
Loputa kinoa jooksva külma vee all sõelal (muidu võib see jääda mõrkjas). Pane potti kinoa ja puljong või vesi, viimasel juhul lisa maitseks ka pool teelusikatäit soola.
Kuumuta keemiseni ning keeda keskmisel kuumusel 15–20 min, kuni kinoa on pehme ja vesi imendunud.
Sega juurde õli ja poole sidruni mahl ning tõsta kinoa suurde serveerimiskaussi.
Nõruta vähisabad marinaadist, tõsta serveerimiskaussi. Lõika röstitud paprikad väiksemateks ribadeks. Tõsta kaussi. Koori avokaadod, lõika väiksemateks tükkideks ja sega ülejäänud sidrunimahlaga. Tõsta salatikaussi.
Lisa hakitud petersell, maitsesta salat purustatud pipraga ning sega komponendid kergelt läbi. Serveeri.