Neljale
200 g kukeseeni
1 sl võid
800 g värskeid kartuleid
150 g herneid
punt rohelist sibulat
Ürdivõi:
100 g toasooja võid
1,25 dl hakitud ürte (basiilikut, tilli, peterselli vm)
2–3 küüslauguküünt
2 tl sidrunimahla
soola, musta pipart
Valmista kõigepealt ürdivõi. Pane või, ürdid, küüslauk ja sidrun köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Tõsta toidukilele või küpsetuspaberile ja vormi vorstikeseks. Pane sügavkülma. Või säilib sügavkülmas paar nädalat – lõika lihtsalt viilud, et neid vajaduse korral kasutada.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Prae seeni pannil, kuni eraldub vedelik, lisa või ja prae läbi. Tükelda kartulid väiksemateks. Lõika küpsetuspaberist neli ühes mõõdus piisavalt suurt tükki. Pane veerand kartulitest ühele lehele. Lisa herned ja seened. Maitsesta soola-pipraga. Haki peale roheline sibul ning pane peale paar viilu ürdivõid. Keera pakiks. Valmista nii ka ülejäänud pakid.
Küpseta ahjus 35–40 minutit, kuni kartulid on pehmed.