Seente ja hernestega kartulipakid

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Värsked kartulid saavad pakis küpsedes imehea meki ürdisest võist. Koos kukeseentega maitsevad eriti hästi. Pakike sobib suurepäraselt lisandiks kala, liha või lihtsa rohelise salati kõrvale. Ürdivõid võib kohe suurema koguse valmis teha, sest see sobib ka näiteks grillliha või -kala juurde või saab seda lihtsalt leiva peale panna.

Neljale

200 g kukeseeni

1 sl võid

800 g värskeid kartuleid

150 g herneid

punt rohelist sibulat

 

Ürdivõi:

100 g toasooja võid

1,25 dl hakitud ürte (basiilikut, tilli, peterselli vm)

2–3 küüslauguküünt

2 tl sidrunimahla

soola, musta pipart

 

Valmista kõigepealt ürdivõi. Pane või, ürdid, küüslauk ja sidrun köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Tõsta toidukilele või küpsetuspaberile ja vormi vorstikeseks. Pane sügavkülma. Või säilib sügavkülmas paar nädalat – lõika lihtsalt viilud, et neid vajaduse korral kasutada.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Prae seeni pannil, kuni eraldub vedelik, lisa või ja prae läbi. Tükelda kartulid väiksemateks. Lõika küpsetuspaberist neli ühes mõõdus piisavalt suurt tükki. Pane veerand kartulitest ühele lehele. Lisa herned ja seened. Maitsesta soola-pipraga. Haki peale roheline sibul ning pane peale paar viilu ürdivõid. Keera pakiks. Valmista nii ka ülejäänud pakid.

Küpseta ahjus 35–40 minutit, kuni kartulid on pehmed.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid