Taimne Teisipäev: peediburgerid

Taimne Teisipäev
Peediburger. | Taimne Teisipäev

Neid peediburgereid on lihtsam valmistada, kui võiks arvata! Aega kulub vähe, aga lõpptulemus viib lihtsalt keele alla. Peediburger sobib imeliselt ka grillimiseks.

Kogus: 6 kotletti

Valmimisaeg: 35 minutit

Vaja läheb:

1 spl viinamarjaseemneõli

2 küüslauguküünt, hakitud

1 suur peet, kooritud ja tükeldatud väikesteks kuubikuteks

2 porgandit, riivitud

1 1/2 tassi musti ube (või 1 purk, kurnata ja loputada)

3/4 tassi keedetud riisi

3/4 tassi kreeka pähkleid, hakitud (või 1/2 tassi kõrvitsaseemneid, hakitud)

1 tass värsket peterselli või koriandrit

1 tl suitsutatud paprika pulbrit

1 1/2 tl jahvatatud köömneid

1 tl musta pipart

1 tl meresoola

Tahini või avokaado (lihtne ja maitsev tahini kaste: sega kokku ¼ tassi tahinit ehk seesamipastat, ⅓ tassi vett ja ühe sidruni mahl)

6 burgerisaia

 

Valmistamine:

Kui valmistad ahjus, kuumuta ahi 175 kraadini.

Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel, lisa hakitud küüslauk. Prae umbes 30 sekundit ning lisa hulka tükeldatud peet ja riivitud porgand. Sega, keera kuumust vähemaks ja kata kaanega. kuumuta umbes 15 minutit, vahepeal kontrollides.

Lisa oad ja riis, sega korralikult läbi.

Lisa kreeka pähklid ja petersell. Siis lisa paprika, köömned, must pipar ja sool. Võta tulelt.

Kalla umbes ⅓ segust köögikombaini ja blenderda, kuni moodustub paks pasta.

Kalla püree tagasi pannile ja sega kõik kokku. Maitsesta veel soolaga.

Vormi segust kotletid ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või grillile. Kui valmistad ahjus, küpseta umbes 35 minutit. Kui grillid, siis umbes 4-5 minutit mõlemalt poolt.

Serveeri avokaado või tahiniga burgerisaiade vahel või rohelise salati peal. Sobib suurepäraselt kurgiga, marineeritud köögiviljadega, hapukapsaga või kimchiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid