1 l külma vett
2 sl meresoola
1 tl suhkrut
500 g puhastatud kana- või pardisüdameid
Grillimiseks: oliiviõli ja veidi soola
Ürdivinegrett:
1 dl ehk pool klaasi peenelt hakitud peterselli
1 purustatud küüslauguküüs
2 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl veini- või õunaäädikat
1 tl mett
Sega külm vesi, 2 sl soola ja 1 tl suhkrut, kuni suhkur-sool on lahustunud. Lisa puhastatud kanasüdamed, kata kauss kinni ning pane umbes kolmeks tunniks või kuni järgmise päevani jahedasse maitsestuma.
Nõruta kanasüdamed hoolega ning lüki eelnevalt külmas vees leotatud grillvarraste otsa. Jäta umbes sentimeeter iga südame vahele, siis aseta vardad köögipaberile tahenema.
Samal ajal sega ürdivinegreti ained omavahel.
Kuumuta grillahi või -pann tuliseks. Kui grill on tuline, siis pintselda kanasüdameid oliiviõliga ning puista peale veidi meresoola. Küpseta kuuma grilli kohal 3–5 minutit, pöörates vardaid paar korda.
Serveeri ürdivinegretiga.
NB! Väga maitsvad näksimiseks ka järgmisel päeval, täitsa jahtununa.