Leivavorm õunamoosiga

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Lihtne ja kodune magustoit maitseb suurepäraselt koos külma piimaga või ka ilma. Kui moos on väga hapu, võiks suhkrut rohkem lisada. Kas leib on tavaline rukkileib või must leib, jääb juba valmistaja otsustada.

Valmistusaeg 15 minutit + 40–45 minutit ahjus

Neljale

250 g rukkileiba 

3 sl võid

0,75 dl + 2 sl suhkrut  

2 tl kaneeli

1 dl rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

1 dl õuna- või muud meelepärast moosi

2 muna

3 dl kohvikoort

serveerimiseks piima

Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika leib väikesteks kuubikuteks ja pruunista pannil võis koos 2 sl suhkruga kergelt pruuniks, aga mitte väga krõbedaks. Sega hulka kaneel. Sega leivatükid rosinate või jõhvikatega ning tõsta kihiti õunamoosiga võiga määritud ahjuvormi.

Vispelda munad 0,75 dl suhkruga lahti. Vispelda hulka koor. Vala segu vormi. Küpseta ahjus 40–45 minutit või kuni munasegu on tahe. Serveeri soojalt või külmalt, piimaga või ilma.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid