PIPERRADA

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

 

Mõnus peekoni-tomatiroog Baskimaalt, mida siin serveeritakse hautises küpsetatud munadega. Sobib hästi brunch’ile või toekamaks hommikusöögiks.

 

140 g toorsuitsupeekoni kuubikuid

1 hakitud punane sibul või tavaline sibul

2 hakitud suurt (rohelist) paprikat

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

400 g purk konservitud purustatud tomateid või tükeldatud küpseid tomateid

soola ja musta pipart

4 muna

hakitud värsket basiilikut või peterselli
soola ja musta pipart

 

Pane toorsuitsupeekoni kuubikud ja sibul suurele praepannile. Prae segades umbes 7–8 minutit, kuni sibul kergelt pruunistub. 

Lisa paprikakuubikud, prae läbi. Siis sega juurde tomatipasta ja purustatud tomatid. Sega hoolega, maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega ning hauta rooga mõõdukal kuumusel 10–15 minutit. 

Vajuta tomati-peekonisegu sisse neli süvendit, löö igasse süvendisse muna. Hauta mune kaane all 5–6 minutit või kuni munad on piisavalt küpsenud. 

Puista peale maitseroheline ja serveeri kohe; kõrvale võid pakkuda krõbedat nisuleiba. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid