12 tk
PÕHI
3 dl nisujahu
½ dl suhkrut
150 g võid
1 sl külma vett
TÄIDIS
umbes 1 l vett
¾ dl suhkrut
2 tl kaneeli
7–8 punakat õuna
200 g õunamoosi/-džemmi
• Sega kausis jahu ja suhkur. Lisa kuubikutena või ning haki noaga või näpi käega ained sõmeraks.
• Mätsi tainas 12 hästi määritud ümmargusse vormi. Võid kasutada ka muffinivormiplaati. Pane põhjad külmkappi tarduma.
• Valmista täidis. Lase vesi, suhkur ja kaneel potis keema. Jäta ootama.
• Pese õunad. Ära koori. Puhasta õunad südamikest ning lõika õhukesteks 2–3 mm paksusteks viiludeks.
• Keeda viilusid suhkruvees jao kaupa, umes 1–2 minutit kord. Tõsta viilud vahukulbiga siirupist välja ja lase sõelal nõrguda.
• Jaota õunadžemm koogipõhjadele.
• Kujunda keedetud ja veidi jahtunud õunaviiludest koogipõhjasuurused roosid. Alusta keskelt. Keera üks viil väikeseks rulliks. Ja keera järgmised viilud kihtide kaupa selle ümber.
• Kui roos on läbimõõdult paras, tõsta see ettevaatlikult õunažemmi peale.
• Küpseta koogikesi 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
• Serveeri vanillijäätise või -kastmega.