Brasiilia porgandikook (Bolo de Cenoura)

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Porgandist saab väga maitsvaid kooke küpsetada. 

250 ml mahedamaitselist taimeõli (u 200 g)

240 g nisujahu (u 4 dl)

200 g suhkrut (u 2,25 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

u 250 g porgandeid (tooreid!)

3 suurt muna

 

Kakaovaap:

4 sl piima

2 dl suhkrut

4 sl kakaopulbrit

3 sl võid

 

Kuumuta ahi 180 kraadini (pöördõhuga 160°).

Määri ristkülikukujuline väiksem koogivorm õliga või vooderda küpsetuspaberiga. 

Sega kausis jahu, suhkur ja küpsetuspulber. 

Koori ja tükelda porgandid. Pane need koos õli ja munadega kannmikserisse või köögikombaini ning töötle hästi ühtlaseks püreeks. 

Kalla porgandipüree kuivade ainete hulka ja sega ühtlaseks. 

Vala tainas vormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus u 45 minutit või seni, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Võta ahjust välja ning lase jahtuda.

Koogi peale niristatakse kakaovaap. Selleks sega väikeses potis piim, kakaopulber, suhkur ja või ning kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud ja segu ühtlane.

Võta kook vormist välja, lõika pealt ühtlaseks. Siis pööra kook ümber, nii et põhi jääb peale. Nirista peale kakaovaap.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid