Selle koogi põhja võib ise küpsetada või osta poest valmis tordipõhja. Viimasel juhul läheb koogivalmistamine märksa kiiremini.
Valmistusaeg 40 minutit + 40–45 minutit ahjus + 4 tundi külmkapis
10 tk
Põhi:
100 g võid + vormi määrimiseks
4 muna
2 dl suhkrut
3 dl nisujahu + vormi puistamiseks
1,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
300 g külmutatud või värskeid vaarikaid
400 g maitsestamata toorjuustu
2 sl + 0,5 dl suhkrut
1 purk (400 g) aprikoose (või virsikuid) siirupis
Immutamiseks:
1,5 dl kompotivedelikku
2 sl sidrunimahla
2 sl suhkrut
Peale:
200 g maitsestamata toorjuustu
4 sl suhkrut
2 dl vahukoort
Kaunistuseks vaarikaid ja söödavaid lilleõisi
Pane külmutatud vaarikad sõelale sulama.
Määri 22 cm lahtikäiv koogivorm võiga ja puista üle jahuga. Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega esmalt küpsetuspulber jahu ja siis munavahuga ühtlaseks. Sega hulka või. Kalla tainas vormi ning küpseta 175-kraadises ahjus 40–45 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase jahtuda ja võta vormist välja.
Täidise jaoks hõõru toorjuust 2 sl suhkruga pehmeks. Nõruta aprikoosid, püreesta saumikseriga ja sega toorjuustu hulka. Jäta 1,5 dl vedelikku põhja niisutamiseks alles. Sega kompotivedeliku hulka sidrunimahl ja suhkur.
Sega sulatatud vaarikad 0,5 dl suhkruga. Lõika tordipõhi horisontaalselt kolmeks kihiks. Tõsta üks kiht tordialusele, immuta vedelikuga. Tõsta peale pool toorjuustusegust ja pool vaarikatest. Pane peale teine tordipõhja kiht, immuta ning tõsta sellele ülejäänud toorjuust ja vaarikad. Pane peale kolmas põhjakiht ja immuta.
Kata kook toidukilega ning pane vähemalt 4 tunniks külmkappi. Veel parem, kui saad külmas hoida kuni järgmise päevani.
Katte tarvis hõõru toorjuust 2 sl suhkruga pehmeks. Vahusta koor ülejäänud suhkruga. Lisa toorjuust ja vahusta tugevaks vahuks. Kata kook pealt ja külgedelt vahuga. Pane peale vaarikaid ja soovi korral kaunista lilleõitega.