2 õuna (u 200 g)
170 g peekonit
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
0,75 dl õunamahla
0,75 dl suhkrut
1 sl (punast) palsamiäädikat
0,5 tl tšillihelbeid
Pese õunad, eemalda südamed ning lõika õunad kuubikuteks. Tükelda peekon. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüned.
Tõsta peekonitükid külmale pannile. Kuumuta, kuni peekonitükid on krõbedad. Lisa õunakuubikud, hakitud sibul ja küüslauk. Kuumuta pisut ja lisa õunamahl, suhkur, palsamiäädikas ja tšillihelbed.
Hauta segades madalal kuumusel 20 minutit. Lase jahtuda ja tõsta klaaspurki. Moos säilib külmkapis umbes nädala. Peekoni rasv muudab moosi külmkapis tahkeks, nii et tõsta purk enne kasutamist aegsasti toatemperatuurile.