Roosilised õunakoogid

Kodu&Aed
Roosilised õunakoogid. | Kodu&Aed arhiiv

Elegantne küpsetis õuntega. 

12 tk

PÕHI

3 dl nisujahu

½ dl suhkrut

150 g võid

1 sl külma vett

 

TÄIDIS

umbes 1 l vett

¾ dl suhkrut

2 tl kaneeli

7–8 punakat õuna

200 g õunamoosi/-džemmi

 

• Sega kausis jahu ja suhkur. Lisa kuubikutena või ning haki noaga või näpi käega ained sõmeraks.

• Mätsi tainas 12 hästi määritud ümmargusse vormi. Võid kasutada ka muffinivormiplaati. Pane põhjad külmkappi tarduma.

• Valmista täidis. Lase vesi, suhkur ja kaneel potis keema. Jäta ootama.

• Pese õunad. Ära koori. Puhasta õunad südamikest ning lõika õhukesteks 2–3 mm paksusteks viiludeks.

• Keeda viilusid suhkruvees jao kaupa, umes 1–2 minutit kord. Tõsta viilud vahukulbiga siirupist välja ja lase sõelal nõrguda.

• Jaota õunadžemm koogipõhjadele.

• Kujunda keedetud ja veidi jahtunud õunaviiludest koogipõhjasuurused roosid. Alusta keskelt. Keera üks viil väikeseks rulliks. Ja keera järgmised viilud kihtide kaupa selle ümber.

• Kui roos on läbimõõdult paras, tõsta see ettevaatlikult õunažemmi peale.

• Küpseta koogikesi 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

• Serveeri vanillijäätise või -kastmega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid