Kohupiima-juustukook, mis on rikastatud jõhvikate ja kommidega.
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid
Täidis:
250 g kohupiima
250 g toorjuustu
75 g suhkrut
3 muna
150 g (külmutatud) jõhvikaid
100 g Kirju Koera komme
Kaunistamiseks:
100 g Kirju Koera komme
jõhvikaid
Tee nii:
Eelsoojenda ahi 175 kraadini.
Purusta küpsised peeneks ning sega sulatatud võiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.
Sega toasoe kohupiim ja toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval munad.
Tükelda kommid ja sega kohupiimasegusse, lisa ka jõhvikad. Sega kõik ühtlaseks ning vala vormi küpsisepõhjale.
Küpseta kooki 50–60 minutit, lülita siis ahi välja ja lase koogil avatud uksega ahjus tund aega jahtuda.
Võta kook ahjust välja ning jahuta lõplikult, soovitatavalt üle öö.
Kaunista jõhvikate ja tükeldatud kommidega ning serveeri toatemperatuuril (mitte külmkapikülmalt).
Nipp! Proovi ka Komeedi kommide või batoonikestega!
Retsepti autor Sille Vadi. Allikas: Kodu & Aed