Tarvis läheb:
2½ dl piima
1 pakk (11 g) kuivpärmi
1½ dl suhkrut
1 tl kardemoni
½ tl soola
6–7 dl nisujahu
1½ dl vedelat margariini
TÄIDIS:
300 g hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
1 sl värsket riivitud ingverit
5 (700 g) pirni
1 sl suhkrut
½ tl kaneeli
• Lahusta pärm 42-kraadises piimas.
• Lisa segades suhkur, kardemon, sool ja pool jahust. Lõpuks sega hulka rasvaine ja ülejäänud jahu. Lase tainal rätiku all 15 minutit kerkida.
• Kummuta tainas küpsetuspaberiga kaetud pannile, puista peale jahu ning rulli või mätsi tainas pannile. Lase rätiku all veel pool tundi kerkida.
• Vahusta hapukoor, munad, suhkur ja riivitud ingver. Kalla segu tainale.
• Koori pirnid ja poolita, eemalda seemned ning viiluta.
• Lao pirniviilud ühtlaselt täidisele. Maitseks raputa peale suhkrut ja kaneeli.
• Küpseta 200-kraadises ahjus u 25 minutit.