Turgutust varajastest tärkajatest

Mai Maser
toitumisteadlane
Shutterstock

Kõige kindlam on rohelisi umbrohuks peetud taimi kasutada segasalatites koos tuntud taimedega, õitest või juurtest teha aga teed – nende liiga suurtes kogustes söömine võib tekitada tervisehäireid.

Kaubalettide küllusest hoolimata tekitavad kevadpäikeses tärganud varased taimed suurt ahvatlust neid suhu pista. Tundub, et esimeses rohelises lehekeses ja õienupus on erilist jõudu ja värskust!

Eks see vastab ka tõele, kuid nagu kõigega elus tuleb osata piiri pidada, on nii ka selliste söödavate taimedega, mis ei ole sobilikud päris igapäevaseks toiduks. Kuigi paljud neist sisaldavad vajalikke vitamiine ja toitaineid, ei ole täpselt teada toimeainete hulk ning suures koguses söömisel võivad nad tekitada tervisehäired. Sellepärast on vaja olla looduses leiduvate taimede söömisel tähelepanelik ja nendega mitte liialdada. Eriti ettevaatlik tasub olla nende rohttaimede puhul, mille kasvukoht pole teada ning mis on ostetud turult.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid