500 g sibulaid
1 kg tomateid
700 g õunu
250 g rosinaid
500 g toorsuhkrut
1 tl soola
1 dl ürdi valge veini äädikat
½ dl õunaveiniäädikat
1 tl sinepiseemneid
1 tl Cayenne’i pipart
Koori ja tükelda sibulad. Pese ja poolita tomatid.
Eemalda lusikaga tomatiseemned ja lõika tomatid väikesteks tükkideks.
Koori ja poolita õunad, eemalda südamikud ja tükeldada.
Tõsta sibulad, tomatid, õunad ja rosinad potti.
Lisa suhkur, sool ja äädikad. Kuumuta segades keema.
Keeda mõõdukal kuumusel ilma kaaneta umbes 30 minutit. Aeg-ajalt sega.
Lisa sinepiseemned ja keeda seni, kuni keedis on parajalt paks. Maitsesta Cayenne’i pipraga.
Tõsta tšatni pestud-kuumutatud klaaspurkidesse ja sulge kohe. Lase jahtuda ja hoia jahedas.
110 hoidise retseptid leiad uuest raamatust "Hullult hõrgud hoidised". Osta siit.