Valmimisaeg: 30 minutit
Vaja läheb:
1 1/2 tassi bulgurit
4 tassi vett
2 tl soola
1 suvikõrvits
1 kollane suvikõrvits
2 spl oliiviõli
1 peotäis värskeid basiilikulehti
2 tassi kirsstomateid
1/3 tassi oliiviõli
1 tl soola
1 sidruni mahl
Valmistamine:
Võta pott ja lisa sinna bulgur, vesi ja sool ning kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ja kata pott kaanega. Lase bulguril vaikselt haududa, kuni kõik vesi on aurustunud. Eemalda tulelt ning lase bulguril maha jahtuda.
Samal ajal valmista ette köögiviljad. Pese suvikõrvits ja lõika kuubikuteks. Lõika tomatid pooleks või neljaks olenevalt suurusest. Pese basiilik ja murra vars ära.
Pannil kuumuta oliiviõli ja prae suvikõrvitsat paar minutit, kuni see on veidi pehme. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda.
Kui bulgur on täiesti jahtunud, kasuta sõrmi või puulusikat, et bulgur eraldada. Lisa natuke oliiviõli ja sega bulgur korralikult õliga läbi.
Sega sisse jahtunud ja tükeldatud köögiviljad. Lisa basiilikulehed ja sega uuesti korralikult läbi. Kui basiilikulehed on liiga suured, võid need natuke väiksemaks rebida, enne kui need sisse segad.